اقامتگاه بوم گردی ورکانه همدان
اقامتگاه بوم گردی ورکانه، اقامتگاهی سنگی و دنج است با پله های چوبی و فضایی سنتی. اقامتگاهی که از لحظه ورود و بعد از کوبیدن کلون در چوبی آن، به گرمی از شما استقبال شده و تجربه ای دلچسب، از اقامتی روستایی اما راحت را برایتان فراهم می کند.
این اقامتگاه اولین اقامتگاه بومگردی استان همدان می باشد که در تاریخ ۸ مهرماه ۱۳۹۵ افتتاح شده است.
اقامتگاه در مساحتی ۲۵۲ متری و در دو طبقه بنا شده است و در ساخت آن سعی شده از مصالح و الگوی معماری بومی استفاده شود. هرچند که نمای بیرونی ساختمان کاملا شبیه به سایر خانه های روستای ورکانه و از سنگ ساخته شده و حتی فضای داخلی نیز حالت سنتی خود را حفظ کرده تا تجربه بومگردی را برای مسافران فراهم کند اما راحتی آن کاملا مشابه خانه ای مسکونی در شهر است. گرمای مناسبی که بوسیله بخاری هایی که در هر اتاق و هر سالن وجود دارد نیز باعث شده تا حتی در فصول سر سال نیز، داخل بنا گرم و راحت باشد.
شاید اولین نکته ای که نظر مسافران را در بدو ورود جلب می کند، سالن پذیرایی اقامتگاه باشد، یعنی جایی که محل سرو صبحانه، نهار، شام و دورهمی است و با صنایع دستی و وسایل قدیمی تزئین شده. مهمانان در مدت زمان اقامت با خوراک های محلی پذیرایی می شود، در رختخواب های سنتی استراحت و سیستم گرمایشی کرسی را تجربه می کنند.
اقامتگاه ظرفیت پذیرایی از ۲۵ نفر را دارد و با توجه به ترکیب مهمان ها، اتاق ها تقسیم می شوند تا بهترین شرایط را برای تمامی آن ها فراهم سازد. به طور کلی اما می توان گفت یک اتاق دو تخته و سرویس بهداشتی و حمام در طبقه پایین قرار دارد و سوئیت بالا نیز دارای دو اتاق، یک سالن پذیرایی بزرگ و دو سرویس بهداشتی و حمام است.
درباره روستا نیز باید گفت که ورکانه یکی از روستاهای گردشگری همدان است که با شهر ۲۰ کیلومتر فاصله دارد و به علت دارا بودن معماری خاص و شباهت اش به روستاهای رنسانسی، مورد توجه مسافران قرار گرفته است.
طبیعت زیبای اطراف روستا، جاذبه های گردشگری و لذت تجربه کردن زندگی به سبک روستایی، همه باعث شده است تا مسافران به دنبال شب مانی در روستا باشند. سابقه سکونت در روستا به ۴۰۰ سال پیش می رسد از همان روزگار خانه های روستا سازگار با طبیعت اطرافش و با سنگ لاشه هایی از کوههای اطراف ساخته شده است. از دیگر جاذبه های روستا وجود دو اصطبل تاریخی است که یکی از آنها مهمترین مرکز پرورش اسب عرب خوزستانی به همت مری لیلی قراگوزلو بوده است. وجود خانه پدری و زادگاه پروفسور موسیوند در روستا نیز به جاذبه های آن می افزاید.
مسیر دسترسی به روستا نیز از دریاچه سد اکباتان می گذرد.
مجتمع اقامتی رفاهی همدان، اصناف و مشاغل همدان